Zakaj izbrati Sumitomo (SHI) Demag stroj?

Razlogov je več, vendar pojdimo po vrsti. Današnji argument tiči v lastni proizvodnji.

Sumitomo (SHI) Demag je edini proizvajalec na svetu, ki proizvaja lastne servo pogone, namensko razvite samo za stroje za brizganje plastike. Prednost tega pristopa je optimalna konstrukcija motorjev z optimirano dinamiko, hkrati pa so motorji že v celoti konstrukcijski element stroja. S tem je Sumitomo (SHI) Demag dosegel, da so stroji bistveno bolj odzivni, hitreje dosegajo zastavljene parametre vseh servo gnanih osi (slika 1).

Običajno je največja hitrost brizganja hidravlično gnanih strojev okrog 100 mm/s, 0.1–0.2 s pa je običajno čas, ki je potreben, da se med ventilom in cilindrom vzpostavi dovoljšen tlak, da se cilinder začne premikati. Podobno je pri jermenskih pogonih, saj je potreben čas, da se jermen napne, vsaj nekaj stotink sekunde. V tem času stroj z direktnim pogonom z motorji z visokim navorom že pospeši do maksimalne hitrosti, opravi proces in se znova zaustavi. Zaradi vertikalne integracije procesov korporacije Sumitomo so podjetju na voljo najboljše surovine in procesi predelave v končne gradnike. To velja tako za jeklo, baker in polprevodnike, ki so ključni gradniki visoko učinkovitih servo sistemov. Tako so mehanski in elektro izkoristki tako visoki, da motorji in servo regulatorji ne potrebujejo vodnega hlajenja.

Poleg motorjev podjetje Sumitomo (SHI) Demag samo proizvaja servo krmilnike, ki so optimirani za delovanje v strojih za brizganje plastike. Ti krmilniki so zelo kompaktni, kar omogoča gradnjo elektro omar zelo majhnih mer in s tem strojegradnjo, ki je najbolj kompaktna v svojem razredu. Ob danih vgradnih merah orodja in zapiralnih silah Sumitomo (SHI) Demag ponuja najmanjši tloris. Druga prednost lastne izdelave servo pogonov je strogo fokusiranje samo na potrebne funkcije. S tem je procesor razbremenjen dodatnih funkcij, ki so običajno sestavni del standardiziranih servo pogonov. Tako ostane več procesorske moči za potrebne funkcije krmiljenja pozicije, hitrosti sile, kar omogoča osveževani čas v rangu 0.1 ms, pri standardnih krmilnikih pa je ta vrednost 2 ms. Kaj to pomeni pri nadzoru pozicije, nazorno kaže zgornja slika 2.

  • extrudex-logo