Reciklažni sistemi

Zakaj izbrati počasi tekoči mlin?

Standardni mlini po navadi zmorejo več obratov rotorja na minuto, kar pomeni da lahko meljejo hitreje. Pri hitrem mletju se ustvarja veliko frikcije, ki lahko negativno vpliva na material v mlinu.
Ravno to je eden izmed razlogov zakaj so počasni mlini boljša rešitev. Poleg tega pa pripomorejo k znižanju hrupa, material pa se ne praši, kar naredi mlin idealen tudi za tiste, ki ne smejo imeti prahu v prostoru, kjer delajo.

Serija mlinov AMIS/ZERMA

Vsaka delavnica s svojo dejavnostjo proizvede veliko količino različnih odpadkov. Od plastičnih dolivkov, slabih končnih izdelkov do gume in lesa. Odvoz odpadkov ni poceni, zato se vse več podjetij odloča za reciklažo odpadkov v svoji lastni režiji.

AMIS je podjetje z več kot 20 letno tradicijo na področju izdelovanja mlinov. Odlikuje jih predvsem robustna zasnova in zanesljivost. Robustna zasnova pride do izraza še posebej takrat, ko moramo menjati rezila oziroma opraviti kakšna vzdrževalna dela na stroju. Deli se enostavno odstranijo in dostop do samega “drobovja” mlina še nikoli ni bil lažji.

Serija GSL 150

Gre za posebno prilagojene granulatorje za plastiko in gumijaste predmete. S svojim počasnejšim delovanjem od klasičnih mlinov so zelo primerni za mletje dolivkov, izmeta in ostalih odpadkov kar zdraven stroja za brizganje plastike ali ekstrudorja.
Zaradi svoje kompaktnosti ne zasedejo veliko prostora, tako da so dobrodošel dodatek v vsaki delavnici. V seriji so trije modeli, ki se razlikujejo predvsem po velikosti vhodne odprtine, številu nožev in moči motorja.

Serija GSL180

Serija Zerminih granulatorjev GSL 180 je prav tako namenjena pretežno plastiki in gumi. Poleg že vseh zgoraj naštetih prednosti, pa GSL 180 serijo zaznamuje možnost nadgradnje s sistemom za polnjenje vreč, kar vam omogoča še hitrejšo reciklažo odpadkov in manj težav s prestavljanjem težkih vreč.

Serija GSL 300

Serija GSL 300 se lahko pohvali s posebnim sistemom mletja, ki preprečuje lepljenje materiala na strani granulatorja, kar na dolgi pomeni manj stroškov z vzdrževanjem naprave. Tako kot serijo GSL 180 lahko tudi granulatorje v tej seriji nadgradimo s polnilcem vreč, če pa si želimo olajšati polnjenje granulatorja pa imamo možnost tekočega traku.

Serija GSE

Serija GSE se poleg že vseh naštetih lastnosti prejšnje serije lahko pohvali še z možnostjo mletja lesa, kar zelo poveča samo uporabnost graulatorja. Zaradi svoje konstrukcije in sestave pa je serija GSE 300 odlična tudi za mletje večjih kosov, odbijačev in votlih predmetov.

“Heavy Duty” Granulatorji serije GSH

Serija GSH je namenjena najbolj vsestranskemu mletju odpadkov. Odličen je za mletje plastike, gume, lesa in papirja. Zaradi vsestranskosti GSH serija ponuja že vse zgoraj omenjene nadgradnje, poleg teh pa si kupec lahko izbere tudi različne velikosti rotorja, moč pogona in mnogo drugih funkcij.

Naša ekipa je pripravljena za svetovanje o najbolj primerni izbiri za vaše aplikacije. Izberite naše projekte na ključ in uživajte v celostni podpori od ideje do realizacije: info@topteh.si

  • extrudex-logo