IntElect

Povsem električni IntElect2 – kompaktnejši, bolj dinamičen, natančnejši in še bolj učinkovit

IntElect2 je na voljo z zapiralnimi silami do 5000 kN, od tega vsak model nudi do 5 različnih velikosti polžev za vsako brizgalno enoto.

Krmilna omarica je vgrajena v podnožje stroja, kar sprosti veliko prostora za periferno opremo in zagotavlja enostaven dostop do območja šobe in zapiralne enote. Z novo zasnovo ima IntElect 2 bistveno manjšo površino kot njegovi predhodniki: v povprečju je njegova površina za 10% manjša od primerljivih električnih konkurentov. Tudi najmanjši model z zapiralno silo 500 kN je pol metra krajši od svojega predhodnika.

Standardno vsebuje, krmilnik pogonske osi, idealno uravnano delovanje motorje in frekvenčne pretvornike ter kontrolni sistem stroja, kar skupaj  predstavlja izjemen pogonski sistem, ki je usmerjen v vrhunsko dinamičnost, natančnost in ponovljivost procesa.

Posodobljena tehnologija motorja in razširjena kapaciteta shranjevanja zavorne energije, zagotavlja temelje za pomembno optimizacijo novih IntElectov, kar posledično pomeni 20% prihranek v primerjavi s primerljivimi električnimi stroji.

S pomočjo nove FEM metode pri zasnovi plošč, se je izboljšala varnost proizvodnje, medtem ko je bila togost fiksne in pomične plošče znatno izboljšana do 30%.

Poleg standardne različice, so pri elektro paketih na voljo tudi dodatki z dodatno silo in/ali hitrostjo. Sistem za nadzor NC5 plus je opremljen z novim kapacitivnim steklenim barvnim zaslonom na dotik, z izboljšano ostrino kot pri pametnih telefonih za bolj varno, intuitivno in udobno delo.

Pri razvoju novega stroja se je proizvajalec osredotočil na stroškovno učinkovitost in kompaktno površino stroja. Zahvaljujoč električnim pogonom, ki so posebej proizvedeni v podjetju in so nenehno optimizirani za brizganje plastike, je postala nova serija še veliko bolj privlačna od že tako uspešne obstoječe serije, glede na razmerje cena/kakovost.

Razlika v ceni med električnimi in hidravličnimi stroji se je tako še dodatno zmanjšala, kar zagotavlja popolno stroškovno učinkovitost in donosnost naložbe v manj kot enem letu.

  • extrudex-logo