Reciklažni sistemi

Vaš specialist za tehnologijo zmanjšanja velikosti odpadnih materialov

Krožno gospodarstvo predstavlja alternativo, bolj trajnosten model tradicionalnega linearnega gospodarstva. Poudarek je na načelu »zmanjšaj, ponovno uporabi, recikliraj«. V praksi to pomeni zmanjšanje odpadkov na najmanjšo možno mero in ko izdelek doseže konec svoje življenjske dobe, se njegovi materiali ohranijo v gospodarstvu, kjer koli je to mogoče. Te je mogoče znova in znova produktivno uporabiti, s čimer se ustvari dodatna vrednost, tako da se odpadnemu materialu dodeli sekundarna uporaba. Plasmac je tu, da svojim strankam pomaga pri predelavi njihovih industrijskih odpadkov v surovine.

Reciklažni sistemi

RAZNOVRSTNOST REŠITEV

Individualne rešitve za najrazličnejši izmet

KOMPLETNE RECIKLAŽNE LINIJE

Vse, kar potrebujete, na enem mestu

ENERGETSKA UČINKOVITOST

Minimalna poraba energije in maksimalni izkoristek

ALPHA

ALPHA ekstruderji za reciklažo uporabljajo edinstveno tehnologijo kratkih vijakov (SST), ki je zasnovana na razmerju polža 8:1 L/D. Odpadni material se dovaja neposredno v polža, kar pomeni, da ni potrebno predhodno zmanjševanje velikosti, zato nastaja malo ali nič prahu. SST zagotavlja nizko stopnjo striženja, deluje pri nizkih temperaturah taline in tako zagotavlja absolutno minimalno razgradnjo materiala.

OMEGA

OMEGA je kombinacija drobilnika in ekstruderja, ki je idealna za regranulacijo visoko-hitrostnih linijskih obrezkov ali za uporabo brez povezave za recikliranje kolutov, kosov, bal, razsutega materiala ali odpadnega materiala ob zagonu. Zaradi kompaktne zasnove in varčevanja z energijo je idealna rešitev za vaše potrebe recikliranja.

EPSILON

EPSILON z linijskim ekstruderjem za drobljenje uporablja edinstveno tehnologijo kratkih vijakov (SST), ki temelji na vijaku z dvojnim premerom in razmerjem L/D 8:1. Odpadni material se prek košare za obrezovanje, valjčnega podajalnika ali dvigala dovaja v linijski drobilnik, nato pa se velikostno zmanjšan material dovaja neposredno v dovodno grlo ekstruderja. Vodno hlajenje ali stisnjen zrak nista potrebna, počasi vrteči se rotor drobilnika pa zagotavlja, da je nastajanje prahu čim manjše.

Podjetje Plasmac je bilo ustanovljeno leta 1994 z vizijo izdelave stroškovno učinkovitih in energetsko varčnih strojev za recikliranje industrijskih odpadkov. Leta 2019 je EREMA prevzela 60-odstotni delež v poslovanju in tako okrepila svoj portfelj podjetij, namenjenih krožnemu gospodarstvu. Poslanstvo Plasmaca je pomoč kupcem pri povečanju produktivnosti, zmanjšanju odpadkov in zmanjšanju njihovega energetskega odtisa.

URADNA STRAN
  • extrudex-logo