Razvoj

         

NAZIV PROJEKTARazvoj portfolia zdravil v inovativni dozirni obliki
JAVNI RAZPIS: Javni razpis za »Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2«
AKRONIM PROJEKTA: STROOWY-RX

PARTNERJI:
Sisteks d.o.o. (vodilni partner)
TOP TEH d.o.o. (konzorcijski partner)
Zavod 404 (konzorcijski partner)

SKUPNA VREDNOST PROJEKTA:
641.748,00 €

PRIČAKOVANA VREDNOST SOFINANCIRANJA:
288.786,60 €

OBDOBJE IZVAJANJA PROJEKTA:
6.12.2018 – 5.12.2020

KRATEK POVZETEK PROJEKTA STROOWY-RX:
Konzorcij podjetij Sisteks d.o.o., TOP TEH d.o.o. in Zavod 404 se je leta 2018 uspešno prijavil na javni razpis za »Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2« s projektom Razvoj portfolia zdravil v inovativni dozirni obliki.

Namen projekta je razvoj inovativne farmacevtske oblike zdravil (STROOWY-RX) v obliki slamice, napolnjene z enkratnim odmerkom zdravil. Farmacevtska oblika je primarno namenjena za uporabo pri otrocih in starostnikih. Inovativna oblika omogoča olajšano in natančno doziranje zdravil, razvoj formulacij brez konzervansov, boljši sprejem zdravila s strani pacienta ter ima daljši rok trajanja.

Kot primarni cilj projekta bo konzorcij za namene proizvodnje zdravil STROOWY-RX razvil avtomatiziran sistem, ki bo optimiziral procese brizganja, polnjenja in pakiranja zdravil.

Konzorcij sestavljajo podjetja z razvojnimi kompetencami iz različnih področij, kar omogoča povezovanje znanj in izkušenj iz farmacevtskega razvoja (Sisteks d.o.o.), robotizacije (Zavod 404) in opreme za avtomatizirane procese (TOP TEH d.o.o.).

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

Več informacij o EU skladih najdete na povezavi na spletno stran evropske kohezijske politike v Sloveniji: www.eu-skladi.si.

  • extrudex-logo