Sistemi za ročno manipulacijo z izdelki

FipaLift – zaposleni vam bodo hvaležni

Hiter tempo življenja se na žalost vse prevečkrat pozna tudi na delovnem mestu. Norme postajajo vse večje in ljudje se po službi vračajo domov čedalje bolj izmučeni. Med svojim delovnikom morajo velikokrat dvigovati tudi težje stvari, saj mora proizvodnja delovati brezhibno in hitro. Prav pri hitrem dvigovanju pa velikokrat prihaja do poškodb hrbtenice. Dolge bolniške zavirajo proizvodnjo, zaposleni s poškodbo pa se ne bo rad vrnil na delovno mesto.

Pri nemškem podjetju FIPA se tega zavedajo in zato so v ta namen  naredili vakuumsko dvigalo Fipalift.

Gre za čisto preprosto ročno vodeno dvigalo, ki delavcu pomaga pri dvigovanju.

Fipalift BASIC
Fipalift basic je vakuumsko dvigalo za najbolj osnovne potrebe. S svojim dizajnom lahko dvigne do 55kg težke predmete. Poseben varnostni ventil omogoča dvigovanje predmetov, ki nimajo primerne površine za pritrditev seskov.  Skratka, rešitev primerna za vse vrste površin.

Fipalift EASY
S svojo dvižno kapaciteto do 65kg, je Fipalift easy primeren za vse vrste špedicij, kjer se razklada ali naklada pakete na kamione. S svojim dizajnom je najboljši za nakladanje predmetov na višja mesta, kar je z osnovnimi dvigali težje.

Fipalift SMART
Fipalift SMART je verzija dvigovalke, ki lahko dvigne predmete težke do 65kg. Največkrat se ga uporablja za premikanje in zlaganje stvari, vendar njegova uporabnost presega te dve panogi. S svojo vrtljivo glavo pa je primeren tudi za najzahtevnejše izdelke.

Fipalift EXPERT
Za najtežje in zahtevnejše predmete pa so pri FIPI naredili Fipalift EXPERT, ki dviguje bremena od 30-230kg. Med drugim je primeren za keramične predmete, lesene materiale in težke vreče.

FIPA SPIDER

FIPA Spider je vakuumska traverza, ki postavlja standarde na področju manipulacije bremen. Zahvaljujoč njegovi lahki aluminijasti konstrukciji je FIPA Spider izjemno lahko obvladovati. Njegova modularna konstrukcija in številni pripomočki omogočajo raznovrstno prilagajanje in hitro namestitev. V primerjavi z ostalimi ročnimi rešitvami na trgu, je njegova prednost v lahki uporabi brez intenzivnega učenja in povečani delovni varnosti.

Lastnosti traverze FIPA Spider:

 • Primeren za horizontalno rokovanje s ploščami
 • Enostavno upravljanje, za dvig tovora je potrebna samo ena oseba
 • Enostavna namestitev: obesimo – priključimo – uporabljamo
 • Lahka lastna teža zaradi aluminijaste konstrukcije
 • Dve verziji: dvig bremen do 250 kg in do 500 kg
 • Vključena je DT.5 vakuumska črpalka
 • Z uporabo ergonomske obratovalne ročice lahko dolžino krmilnega droga prilagodimo do 2 m
 • Izvedba na način, ki ščiti material in ne povzroča škode
 • Hitro in učinkovito delo z opustitvijo pritrjevanja

Uporablja se zlasti v lesni, kovinski in steklarski industriji. Traverzo lahko prilagodimo vašim potrebam z različnimi dodatki:

 • Signalna lučka za optično opozorilo v glasnih delovnih okoljih
 • Tečaj za fleksibilno nadzorno ploščo zagotavlja pokončen položaj, tudi pri nizki delovni višini
 • Dodatne prečke zagotavljajo veliko sesalno območje in izboljšujejo podporo materialov
 • Velika izbira seskov, odvisno od uporabe

SVETOVANJE IN NAČRTOVANJE
Podjetje Top Teh vam bo v sodelovanju s FIPA GmbH ekipo z veseljem svetovalo pri izbiri prave rešitve za vašo industrijsko panogo. FIPA ponuja tudi verige, žerjave in ostale pripomočke, združljive z vakuumskimi dvigali. Poskrbimo lahko za celoten sistem, od načrtovanja do namestitve na ključ. Pokličite nas še danes in hrbet vam bo hvaležen.

 • extrudex-logo